Intervju i Framtidens Arbetsliv

Agerar du destruktivt utan att veta om det?

Som ledare och chef är det värdefullt att vara medveten om att en god intention inte alltid räcker. Vem som helst kan hamna i ett passivt destruktivt beteende.

I en svensk studie uppgav 36% av medarbetarna att deras chef agerade destruktivt. Det innebär inte att vi har 36% dåliga chefer. De flesta vill ju faktiskt göra ett bra jobb som chef (även om det såklart finns vissa undantag). Istället för att tro att dessa chefer medvetet agerar destruktivt så bör vi fråga oss 1) Hur komplext är uppdraget för chefen? och 2) Har chefen fått utrymme till ledarträning?

A person learns to lead by practicing leadership

När var det senast du som chef fick möjlighet att strukturerat träna ditt ledarskap? Se till att du får den stöttning som krävs för att verkligen utvecklas och som hjälper dig att minska risken att anta beteenden som medarbetarna uppfattar som destruktiva. Vi på Leadership Power finns här som din personliga ledartränare!

Julia Karhu intervjuades om ämnet destruktivt ledarskap och vad som krävs för att ta sig mot ett mer välmående och konstruktivt ledarskap. Avsnitt 47 med intervjun ”finns där poddar finns”, men du kan även lyssna direkt via Sank Kors webb här: https://sanktkors.se/framtidensarbetsliv/47-konstruktivt-ledarskap/

Övriga plattformar:

Spotify

Apple Podcaster

Google Podcast

Relaterade nyheter